Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
audi-q6-sportback-e-tron-rechts

Audi Q6 Sportback e-tron

Innovatie en elegantie in elektrische mobiliteit

 

Design dat opvalt en presteert

De Audi Q6 Sportback e-tron markeert een nieuw hoofdstuk in Audi's elektrische modellengamma. Met zijn verfijnde, sportieve design en innovatieve technologie combineert de Q6 Sportback stijl met functionaliteit. Een opvallend kenmerk is de gestroomlijnde carrosserie, die bijdraagt aan een indrukwekkende actieradius tot wel 656 kilometer volgens de WLTP-norm. Dit maakt de Q6 Sportback e-tron de meest efficiënte binnen de Q6 e-tron-familie. Het voertuig profiteert daarnaast van de voordelen van het Premium Platform Electric (PPE), zoals geavanceerde technologische innovaties, een interieur van topkwaliteit en supersnelle laadtijden van wel 270 kW. Audi introduceert deze nieuwe elektrische SUV-coupé tijdens de Autosalon van Parijs, en het model wordt naar verwachting in 2025 op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Highlights

  • Actieradius: maximaal 656 kilometer (WLTP)
  • Cw-waarde: 0,26 voor verbeterde aerodynamica
  • Interieur: 511 liter bagageruimte, uit te breiden tot 1.373 liter; 64 liter ‘frunk’ aan de voorzijde
  • Aanhangwagengewicht: maximaal 2.400 kg
  • Lichttechnologie: digitale lichtsignatuur met OLED-panelen en waarschuwingssignalen
  • Vermogen: tot 285 kW (387 pk) bij de quattro-uitvoering
  • Topsnelheid: 230 km/u voor de SQ6 Sportback e-tron
  • Laadvermogen: tot 270 kW, met laadtijden van 10-80% in slechts 22 minuten
  • Veiligheid: maximale score van vijf sterren in Euro NCAP

Een combinatie van stijl en prestaties

De Audi Q6 Sportback e-tron combineert de ruimte en veelzijdigheid van een SUV met de elegantie en sportiviteit van een coupé. De aflopende daklijn geeft het model niet alleen een dynamische uitstraling, maar draagt ook bij aan de aerodynamica, met een indrukwekkende Cw-waarde van 0,26. Dit lage luchtweerstandscoëfficiënt optimaliseert de actieradius, terwijl de proporties en elegante lijnen het voertuig visueel onderscheidend maken. Naast zijn esthetische voordelen biedt de Q6 Sportback e-tron een functionele bagageruimte van 511 liter, uit te breiden tot 1.373 liter met de achterbank neergeklapt, en een extra ‘frunk’ van 64 liter aan de voorzijde.

De wielbasis van 2,90 meter zorgt ervoor dat vijf inzittenden kunnen genieten van royale beenruimte en een hoog comfortniveau. Bovendien kan de Q6 Sportback e-tron aanhangwagens trekken tot 2.400 kg, wat een extra dimensie van veelzijdigheid toevoegt aan zijn prestaties.

Sportieve lijnen met een historische toets

Het design van de Audi Q6 Sportback e-tron is een eerbetoon aan iconische Audi-modellen. De gestroomlijnde daklijn doet denken aan de legendarische eerste generatie Audi TT, en met 3,7 cm minder hoogte dan de SUV-variant, straalt deze Sportback een extra sportieve flair uit. De vlakke achterruit mondt uit in een geïntegreerde spoiler met een derde remlicht, wat bijdraagt aan zowel aerodynamica als esthetiek. Verder vallen de brede quattro-wielkasten, de gesloten grille in Selenite Silver of hoogglans zwart, en de doorlopende achterlichten op als karakteristieke designkenmerken van dit model.

Innovatieve verlichting voor veiligheid en stijl

Audi heeft de Q6 Sportback e-tron uitgerust met geavanceerde verlichtingstechnologie. De actieve digitale lichtsignatuur past zich dankzij een uniek algoritme continu aan met nieuwe, opvallende lichteffecten. Deze technologie maakt gebruik van dimbare segmenten in de koplampen en OLED-panelen in de achterlichten, waarmee het model op elk moment een unieke lichtshow biedt. Via de MMI-interface of de Audi-app kunnen bestuurders zelfs hun eigen verlichtingssignatuur selecteren. Naast de esthetische waarde heeft deze vooruitstrevende verlichting ook een veiligheidsfunctie; de achterlichten kunnen waarschuwingssignalen geven aan achterliggers als zij te dicht naderen.

Een interieur vol technologische innovatie

Het interieur van de Audi Q6 Sportback e-tron biedt niet alleen luxe, maar ook een state-of-the-art bedieningssysteem. Het innovatieve ‘digital stage’ schermconcept omvat een panoramisch MMI-display, een apart passagiersdisplay en slimme spraakbediening, met integratie van AI-assistenten zoals ChatGPT. Hierdoor hebben de bestuurder en passagiers toegang tot een breed scala aan online diensten en communicatieopties. Optioneel is er ook een augmented reality head-up display beschikbaar, dat essentiële rij-informatie projecteert op de voorruit. Daarnaast zorgt ambienteverlichting voor een subtiele, maar stijlvolle interactie met de inzittenden, terwijl duurzame materialen in de bekleding en afwerking bijdragen aan een gevoel van luxe en comfort.

Voor muziekliefhebbers is er het optionele Bang & Olufsen Premium Sound System. Met maar liefst twintig speakers en een vermogen van 830 watt levert dit systeem een ongeëvenaarde 3D-geluidsbeleving, waardoor elke rit een unieke audiovisuele ervaring wordt.

Vernieuwde batterijopties

De Audi Q6 Sportback e-tron introduceert een nieuwe batterijvariant met een capaciteit van 83 kWh, die ook beschikbaar is voor de Q6 e-tron SUV. Dit model heeft een achterwielaandrijving en levert een vermogen van 185 kW (252 pk), wat resulteert in een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 7,0 seconden. De maximale actieradius van dit model bedraagt 545 kilometer volgens WLTP-normen.

Voor wie meer vermogen wil, is er de Audi Q6 Sportback e-tron performance. Dit model beschikt over een batterij van 100 kWh en een vermogen van 225 kW (306 pk), goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden. Met een actieradius tot 656 kilometer biedt dit model de grootste range in de Q6 e-tron-familie. Ook de vierwielaangedreven Q6 Sportback e-tron quattro biedt indrukwekkende prestaties, met een vermogen van 285 kW (387 pk) en een rijbereik van maximaal 636 kilometer. Voor degenen die op zoek zijn naar ultieme prestaties is er de SQ6 Sportback e-tron, die in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid van 230 km/u haalt.

Dankzij het 800-voltsysteem kunnen alle modellen binnen de Q6 e-tron-serie snel laden. De versie met een 83 kWh-batterij kan met 225 kW worden opgeladen, terwijl de performance-modellen kunnen laden met vermogens tot 270 kW. In slechts tien minuten kan de actieradius met 265 kilometer worden verlengd, en een laadproces van 10-80% duurt slechts 22 minuten.

 

Rijgedrag en dynamiek

De Audi Q6 Sportback e-tron onderscheidt zich door een sportieve rijervaring, waarbij de nadruk ligt op dynamiek en precisie. Het onderstel is specifiek afgestemd op een directer stuurgedrag, vooral bij de quattro-uitvoeringen. Het intelligente quattro-systeem past de krachtverdeling voortdurend aan op basis van weg- en rijomstandigheden, waardoor optimale grip en stabiliteit altijd gewaarborgd zijn.

De Sportback beschikt over Frequency Selective Damping, een systeem dat de werking van de schokdempers aanpast aan de wegomstandigheden. Dit zorgt voor een comfortabel rijgedrag, zelfs op hobbelige wegen, terwijl de auto stabiel blijft. Optioneel is er ook adaptieve luchtvering, die de balans tussen dynamiek en comfort verder optimaliseert. Dit systeem houdt zelfs rekening met de belading, waardoor het voertuig altijd een stabiele wegligging heeft, zelfs bij maximale belading.

Veiligheid op het hoogste niveau

Audi’s focus op veiligheid wordt ook weerspiegeld in de Q6 Sportback e-tron, die de maximale score van vijf sterren behaalde in de Euro NCAP-testen. De bescherming van inzittenden is nagenoeg perfect, met scores van 91% voor volwassenen en 92% voor kinderen. Deze prestaties maken de Q6 Sportback e-tron tot een van de veiligste elektrische voertuigen op de weg.

Veelgestelde vragen over de Audi Q6 Sportback e-tron

 

Wat is de maximale actieradius van de Audi Q6 Sportback e-tron?

De maximale actieradius is 656 kilometer volgens de WLTP-norm, afhankelijk van de gekozen versie.

Hoe snel kan de Audi Q6 Sportback e-tron worden opgeladen?

De Audi Q6 Sportback e-tron kan met vermogens tot 270 kW worden opgeladen. In slechts 22 minuten kan het accupercentage van 10% tot 80% worden opgeladen.

Wat zijn de trekcapaciteiten van de Q6 Sportback e-tron?

De Audi Q6 Sportback e-tron quattro kan aanhangers trekken tot 2.400 kg.

Welke innovatieve functies biedt de verlichting van de Q6 Sportback e-tron?

De Q6 Sportback beschikt over een digitale lichtsignatuur met unieke lichteffecten en waarschuwingssignalen bij gevaarlijke situaties.

Wat maakt het interieur van de Q6 Sportback e-tron bijzonder?

Het interieur is uitgerust met een geavanceerd ‘digital stage’ schermconcept en biedt comfort en luxe met hoogwaardige, duurzame materialen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de SUV- en de Sportback-variant?

De Q6 Sportback e-tron heeft een sportievere uitstraling dankzij de aflopende daklijn en is 3,7 cm lager dan de SUV-variant.

Ontdek de Audi Q6 Sportback e-tron

Benieuwd naar de indrukwekkende prestaties van de Audi Q6 Sportback e-tron? Ontdek meer over dit model en bekijk alle opties.

Blijf op de hoogte: De Audi Q6 Sportback e-tron

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Eventueel genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.