Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
audi-a3-sportback-tfsi-e-plug-in-hybride-wit-zijkant-hero-mobiel

De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e plug-in hybride

Kracht en efficiëntie opnieuw gedefinieerd

De vernieuwde Audi A3 Sportback TFSI e tilt prestaties en duurzaamheid naar een hoger niveau. Dankzij een grotere batterijcapaciteit, geavanceerde hybride technologie en indrukwekkende sportiviteit, biedt deze plug-in hybride meer dan ooit. Met een elektrische actieradius tot wel 143 kilometer (WLTP)*, maakt de Audi A3 Sportback TFSI e een grote stap richting emissievrij rijden. Beschikbaar in twee krachtige uitvoeringen – 150 kW/204 pk en 200 kW/272 pk – biedt de nieuwe A3 plug-in hybride keuze aan rijders die het beste verlangen van beide werelden: elektrisch en benzine.

Highlights

  • Elektrische actieradius van maximaal 143 kilometer* (WLTP), ideaal voor dagelijks gebruik
  • Beschikbaar in twee uitvoeringen: 40 TFSI e met 150 kW/204 pk en 45 TFSI e met 200 kW/272 pk
  • 1.5 TFSI evo2 benzinemotor en geoptimaliseerde elektromotor voor lagere CO2-uitstoot en hoger koppel
  • Verdubbelde accucapaciteit voor langere ritten, met een brutocapaciteit van 25,7 kWh
  • Boost-functie voor extra vermogen in dynamische rijmodi
  • Intelligent aandrijfbeheer met keuze voor volledig elektrisch rijden of hybride modus
  • Slimme recuperatie voor maximale energieterugwinning tijdens het rijden
  • Snellaadfunctie tot 50 kW voor snelle laadtijden bij DC-laadstations
  • Stijlvol en sportief design met S line-uitrusting, inclusief rode remklauwen en zwarte accenten

Grote sprong in elektrisch rijbereik

De Audi A3 Sportback TFSI e maakt indruk met een aanzienlijk verbeterde elektrische actieradius, nu tot wel 143 kilometer* volgens de WLTP-norm. Hiermee is het elektrische bereik meer dan verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger. Dit maakt de auto ideaal voor dagelijkse ritten, zoals woon-werkverkeer, zonder dat er afhankelijkheid is van de benzinemotor. Dankzij het innovatieve aandrijfsysteem en het verbeterde accupakket wordt emissievrij rijden gemakkelijker en toegankelijker dan ooit.

audi-a3-sportback-tfsi-e-plug-in-hybride-wit-panoramadak

Twee krachtige aandrijfopties

De vernieuwde A3 Sportback TFSI e is beschikbaar in twee aandrijflijnen: de 40 TFSI e en de 45 TFSI e. De 40 TFSI e biedt een systeemvermogen van 150 kW/204 pk, ideaal voor wie een krachtige en efficiënte hybride zoekt. Voor wie op zoek is naar extra sportiviteit, levert de 45 TFSI e een indrukwekkend systeemvermogen van 200 kW/272 pk. Deze variant accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 6,3 seconden en haalt een topsnelheid van 237 km/u, terwijl hij in de volledig elektrische modus 140 km/u kan bereiken.

Innovatieve motoren: een perfecte balans

Het hart van de Audi A3 Sportback TFSI e wordt gevormd door een combinatie van een geheel nieuwe 1.5 TFSI evo2 benzinemotor en een verbeterde elektromotor. De nieuwe turbobenzinemotor vervangt de vorige 1.4 TFSI en biedt niet alleen meer kracht, maar ook een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. De elektromotor is een permanent bekrachtigde synchroonmotor die nu 85 kW en 330 Nm aan koppel levert. Samen met de geoptimaliseerde 6-traps S tronic-automaat zorgt deze aandrijflijn voor een naadloze overgang tussen de elektrische en benzinemotor, en biedt zo het beste van twee werelden.

audi-a3-sportback-tfsi-e-plug-in-hybride-wit-achterkant

Verdubbelde accucapaciteit voor langere ritten

Een van de meest opvallende verbeteringen van de vernieuwde A3 Sportback TFSI e is de accucapaciteit, die bijna verdubbeld is tot een bruto capaciteit van 25,7 kWh (netto 19,7 kWh). Dit maakt langere volledig elektrische ritten mogelijk, ideaal voor stedelijke gebieden en dagelijkse pendeltrajecten. Dankzij het grotere accupakket kun je nu in veel gevallen volledig elektrisch rijden, zonder dat de benzinemotor hoeft bij te springen.

Sportieve prestaties van de 45 TFSI e

Voor wie op zoek is naar nóg meer prestaties, biedt de Audi A3 Sportback 45 TFSI e een extra boost in sportiviteit. De 1.5 TFSI benzinemotor levert 130 kW/177 pk, in combinatie met de elektromotor levert dit een indrukwekkend systeemvermogen van 200 kW/272 pk en een koppel van 400 Nm. Deze cijfers vertalen zich in indrukwekkende rijprestaties, zoals een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 6,3 seconden. De Audi A3 Sportback 45 TFSI e combineert sportiviteit en efficiency op een geheel nieuwe manier, zonder concessies te doen aan rijplezier of duurzaamheid.

Boost-functie voor maximale prestaties

De boost-functie van de A3 Sportback TFSI e zorgt ervoor dat beide motoren samenwerken voor maximale prestaties. In de Auto Hybrid-modus komt het volledige systeemvermogen vrij en zorgt het boostvermogen voor extra kracht wanneer dat nodig is. De 40 TFSI e heeft een boost van 40 kW beschikbaar voor maximaal 15 seconden, terwijl de 45 TFSI e maar liefst 70 kW kan leveren voor maximaal 8 seconden. Dit geeft de auto een ongekende krachtboost, ideaal voor dynamisch rijden of wanneer extra vermogen gewenst is.

Intelligent aandrijfbeheer

De Audi A3 Sportback TFSI e biedt geavanceerd intelligent aandrijfbeheer, waarmee de bestuurder eenvoudig kan kiezen tussen volledig elektrisch rijden of een hybride modus waarin beide motoren samenwerken. Bij elke start rijdt de auto standaard elektrisch, zelfs bij temperaturen tot -28° C. De bestuurder kan eenvoudig schakelen naar de EV-modus met een knop op het dashboard, zodat de auto volledig elektrisch rijdt. In de Auto Hybrid-modus wordt het werk op intelligente wijze verdeeld tussen de benzine- en elektromotor, wat zorgt voor optimale efficiëntie en prestatie.

Slimme recuperatie voor maximale energieterugwinning

Tijdens het rijden recupereert de Audi A3 Sportback TFSI e continu energie. Wanneer je het gaspedaal loslaat, schakelen de motoren uit en rolt de auto verder, of de elektromotor zorgt voor energieterugwinning. Bij het remmen neemt de elektromotor de vertraging over tot ongeveer 0,3 G, waardoor de meeste remprocessen in dagelijks verkeer door regeneratief remmen worden uitgevoerd. Dit zorgt niet alleen voor minder slijtage van de remmen, maar ook voor een hogere energie-efficiëntie.

audi-a3-sportback-tfsi-e-plug-in-hybride-wit-interieur-stuur

Snelladen en thuisladen

Voor het eerst biedt Audi de mogelijkheid om de A3 Sportback TFSI e te snelladen via een DC-lader. Hiermee kan de batterij worden opgeladen tot 80% in minder dan 30 minuten bij een vermogen van 50 kW. Thuis of bij openbare AC-laadstations kan de auto worden opgeladen met maximaal 11 kW, waarmee de batterij in ongeveer 2,5 uur volledig wordt opgeladen. Deze flexibiliteit in laadsystemen maakt de Audi A3 Sportback TFSI e ideaal voor zowel korte als lange afstanden.

Sportief design en luxe uitrusting

Het exterieur en interieur van de Audi A3 Sportback TFSI e zijn ontworpen om een sportieve en luxe uitstraling te bieden. Het model onderscheidt zich door de S line-uitrusting, met onder andere een zwarte grille, hoogglans zwarte spiegelkappen en een sportief optiekpakket. Rode remklauwen en verduisterde ramen benadrukken het dynamische karakter van de auto. Binnenin vind je sportstoelen, aluminium accenten en een digitale cockpit met geavanceerde aandrijfinformatie, zoals de laadstatus van de batterij en het huidige energieverbruik.

audi-a3-sportback-tfsi-e-plug-in-hybride-wit-zijkant-hero-mobiel

Innovatieve technologie

De Audi virtual cockpit en het MMI-systeem zorgen ervoor dat de bestuurder altijd goed geïnformeerd blijft over de rijprestaties en energieverdeling van de auto. Via het vernieuwde display is het mogelijk om de energiestromen te visualiseren en de recuperatie-instellingen aan te passen met paddles aan het stuur. Dit geeft niet alleen een sportief gevoel, maar draagt ook bij aan een efficiënter gebruik van de beschikbare energie.

Conclusie

Met zijn geavanceerde technologie, sportieve prestaties en indrukwekkende elektrische actieradius is de Audi A3 Sportback TFSI e een voorloper in het plug-in hybride segment. Of je nu kiest voor de 40 TFSI e of de sportievere 45 TFSI e, je bent verzekerd van een combinatie van kracht, efficiëntie en rijplezier. De prijzen en exacte uitvoeringen van de nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e worden binnenkort bekendgemaakt.

Ontdek de nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e

Bekijk alle details en mogelijkheden van de Audi A3 Sportback TFSI e op de onze modelpagina.

Blijf op de hoogte: de nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties rond de Audi A3 Sportback TFSI e? Schrijf je dan nu in!

Blijf op de hoogte: De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e

DISCLAIMER

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.