Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
audi-rs3-hero-mobiel

De vernieuwde Audi RS 3

Puur rijplezier en ongeëvenaarde kracht

Legendarische prestaties met de 2.5 TFSI vijfcilinder motor

De Audi RS 3 is terug, sportiever dan ooit. Deze vernieuwde versie wordt aangedreven door de iconische 2.5 TFSI vijfcilinder motor, die bekend staat om zijn unieke geluid en indrukwekkende prestaties. Met een vermogen van 294 kW (400 pk) en een koppel van 500 Nm, sprint deze krachtpatser in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid kan oplopen tot 290 km/u. Dankzij de quattro vierwielaandrijving en het geavanceerde onderstel heeft de RS 3 een nieuw record gevestigd op de Nürburgring Nordschleife met een tijd van 7:33.123 minuten. Dit maakt hem de snelste compacte auto op dit legendarische circuit.

Innovatief onderstel voor optimale rijdynamiek

De Audi RS 3 is uitgerust met geavanceerde ondersteltechnologieën die rijplezier naar een hoger niveau tillen. De torque splitter zorgt voor een variabele krachtverdeling tussen de achterwielen, wat resulteert in een uitzonderlijke stabiliteit en precisie, zelfs bij hoge bochtsnelheden. Door het aangepaste algoritme en de mogelijkheid om de RS Performance-modus te selecteren, biedt de RS 3 ongeëvenaarde controle op het circuit. Voor nog meer grip en prestaties zijn er optionele Pirelli P Zero semi-slick banden beschikbaar.

Dynamisch design en hoogwaardige afwerking

Het design van de vernieuwde Audi RS 3 straalt sportiviteit uit. De lage, brede Singleframe-grille met hoogglansafwerking, de opvallende diffuser en de functionele luchtopeningen aan de voorzijde benadrukken het krachtige karakter van de auto. De dagrijverlichting heeft een unieke geblokte-vlag signatuur, en de optionele matrix LED-koplampen bieden extra verlichtingsmogelijkheden. Standaard is de RS 3 uitgerust met matzwarte 19-inch lichtmetalen velgen in een 5-Y-spaak design, met optionele velgen in een kruisspaak autosportdesign. Voor een persoonlijke touch zijn er diverse exclusieve exterieurkleuren en designpakketten beschikbaar.

Audi RS 3 in beeld

Sportief en luxueus interieur

Binnenin de RS 3 domineren donkere tinten, met sportieve accenten zoals RS sportstoelen, carbon afwerkingsdetails en een sportief stuurwiel dat zowel boven als onder is afgevlakt. Het interieur is standaard voorzien van contour- en ambienteverlichting, waardoor nieuwe elementen zoals de middenconsole en deurpanelen subtiel worden verlicht. Voor nog meer comfort en stijl zijn er diverse optionele designpakketten beschikbaar.

Geavanceerde technologie en RS-Displays

De Audi RS 3 is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder de Virtual Cockpit Plus. Deze biedt meerdere weergavemodi zoals Sport, Performance en Runway, en toont essentiële informatie zoals vermogen, koppel en g-krachten. De schakelindicator helpt bij het bepalen van de ideale schakelmomenten, terwijl een geïntegreerde app-store toegang biedt tot extra functionaliteiten via het infotainmentsysteem.

Een rijke historie van prestaties

Sinds de introductie van de eerste Audi RS 3 in 2011, is deze compacte sportwagen een icoon geworden, met zijn unieke vijfcilinder TFSI-motor als gemeenschappelijk kenmerk. Inmiddels zijn er wereldwijd al zo’n 80.000 RS 3-modellen verkocht. De nieuwste generatie, leverbaar als Sportback en Limousine, bouwt voort op deze rijke historie en biedt nog meer prestaties en innovatie.

De vernieuwde Audi RS 3 Sportback en Limousine zijn vanaf 22 augustus te bestellen. De vanafprijs bedraagt € 107.990*.

Ervaar de toekomst van rijden

Mis de kans niet om achter het stuur van de nieuwe Audi RS 3 te kruipen. Ontdek zelf de ongeëvenaarde luxe en innovatie die deze auto te bieden heeft.

Vragen over de RS 3? Neem contact met ons op! 

Onze ervaren adviseurs staan voor je klaar.

Kom langs bij ons in Utrecht! 

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage.