Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

Derde generatie Audi Q5

Nieuwe visie op een bewezen concept 

Innovatieve technologie en focus op hybride aandrijving

Audi onthult de derde generatie van de Q5, gebouwd op het innovatieve Premium Platform Combustion (PPC). In Nederland ligt de focus op de plug-in hybride variant. Belangrijke kenmerken zijn de aanpasbare verlichting, het digitale E3 1.2 interieurplatform en geavanceerde rijassistentiesystemen. De nieuwe Q5 heeft een sportiever uiterlijk dankzij de brede Singleframe-grille, zijdelingse air-curtains, grote luchtinlaten, een doorlopende lichtstrip aan de achterzijde en een opvallende diffuser. Daarnaast zijn er lichtmetalen velgen beschikbaar van 17 tot 21 inch, voor een strakke look. De prijzen worden eind dit jaar verwacht, met een marktintroductie in Nederland medio 2025.

Nog praktischer

De nieuwe Audi Q5 is handiger en praktischer dan ooit. De comfortabele driezits achterbank is verschuifbaar en kantelbaar, wat extra bagageruimte mogelijk maakt. Bij een volledig neergeklapte achterbank biedt de Q5 een laadvolume van maximaal 1.473 liter. De bagageafdekking kan eenvoudig worden opgeborgen in een speciaal compartiment onder de vloer. Onder de centrale armsteun voorin is een ruimer opbergvak te vinden. Daarnaast zijn er zowel voorin als achterin meerdere USB-C-aansluitingen beschikbaar, optioneel met een snellaadcapaciteit tot 100 W.

Clean, comfortabel, luxueus

Het strakke interieur van de nieuwe Audi Q5 wordt gedomineerd door het ‘digital stage’ schermconcept, met de Audi virtual cockpit (11,9 inch) en het dunne, gebogen Audi MMI Display met OLED-technologie (14,5 inch). Optioneel kan dit worden uitgebreid met een 10,9 inch scherm voor de voorpassagier, die in privacy mode films kan kijken zonder de bestuurder af te leiden. Een aanpasbaar head-up display is ook beschikbaar. Dankzij geluiddempende maatregelen zoals een speciaal gelaagde voorruit is het interieur opvallend stil. De hoogwaardige, duurzame materialen zoals Kaskade en Dinamica, gemaakt van gerecycled polyester en resttextiel, dragen bij aan het luxe en comfortabele gevoel, terwijl hoogglans afwerking een stijlvolle touch toevoegt.

Nieuwe Audi Q5

Handig en intuïtief

Het nieuwe E3 1.2 elektronicaplatform vormt de kern van het digitale interieur en omvat een slimme spraakassistent. Deze zelflerende AI-assistent past zich steeds beter aan de wensen van de inzittenden aan en wordt weergegeven via een avatar op het centrale of head-up display. Het infotainmentsysteem draait op Android Automotive OS, waardoor over-the-air updates mogelijk zijn en externe apps via de geïntegreerde MMI-store kunnen worden gedownload. Optioneel is er een Bang & Olufsen Premium Sound System (685 Watt) met 16 speakers en Vehicle Noise Compensation beschikbaar voor een hoogwaardige audio-ervaring.

Nieuw licht op veiligheid

De nieuwe Audi Q5 zet ook op het gebied van lichttechnologie nieuwe standaarden. Een opvallende innovatie is het projectielicht in de achterspoiler, dat bij remmen een graphic op de achterruit projecteert en zo het remlichtoppervlak vergroot. De 3D-achterlichten kunnen communiceren met andere voertuigen en de infrastructuur (car-to-X). Bij meldingen van bijvoorbeeld ongevallen waarschuwen ze achteropkomend verkeer met een specifieke lichtsignatuur. Ook een waarschuwing voor te dicht naderen is geïntegreerd. Daarnaast biedt de geavanceerde lichttechnologie, zowel voor als achter, de mogelijkheid voor individuele en dynamische lichtontwerpen.

Dynamiek en comfort

De nieuwe Audi Q5 is standaard uitgerust met een onderstel met stalen veren, waarbij een sportonderstel optioneel beschikbaar is. De Frequency Selective Damping en dynamische afstemming van de vooras zorgen voor optimale demping, vooral op slecht wegdek. Dit systeem biedt hoge dempingskracht op gladde ondergronden, wat bijvoorbeeld zorgt voor maximale stabiliteit bij rijbaanwisselingen op de snelweg. Optioneel kan gekozen worden voor luchtvering met adaptive damper control, waardoor het comfort en de dynamiek verder worden geoptimaliseerd. Elke nieuwe Audi Q5 is standaard voorzien van een verder verfijnde progressive steering-stuurinrichting.

Nieuwste rijassistentiesystemen

De nieuwe Audi Q5 biedt topveiligheid met standaard voorzieningen zoals parkeerhulp, cruise control met snelheidbegrenzer, lane departure warning, efficiency assistent en vermoeidheidsassistent. Voor extra ondersteuning zijn pakketten beschikbaar met onder andere de adaptieve remassistent plus, die automatisch een veilige afstand houdt en de auto binnen de rijstrook begeleidt. Het Active Front Assist-pakket omvat Front Emergency Brake Assist, Evasion Assist, Turn Assist en Front Cross Traffic Assist. Optioneel zijn ook cruise control met verkeerstekenherkenning, Park Assist plus en Rear Turn Assist leverbaar.

Vanaf medio volgend jaar leverbaar in Nederland

De productie van de nieuwe Audi Q5 gaat opnieuw plaatsvinden in Mexico. Vanaf medio volgend jaar wordt hij leverbaar in Nederland, voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Meer informatie, specificaties en prijzen van de nieuwe Audi Q5 volgen naar verwachting eind dit jaar, terwijl het model per begin 2025 in ons land te bestellen zal zijn.

DISCLAIMER 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.