Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Audi A5 Limousine Avant

Ontdek de Nieuwe Audi A5

De toekomst van luxe en innovatie

Dertig jaar Audi A4: een nieuw tijdperk begint met de Audi A5

Dertig jaar na de introductie van de iconische Audi A4, luidt Audi een nieuw tijdperk in met de volledig vernieuwde Audi A5 Limousine en Avant. Deze nieuwste modellen tillen luxe, design en technologie naar een ongekend niveau, waardoor jouw rijervaring niet alleen geavanceerder, maar ook indrukwekkender wordt. Met de komst van de A5-modellen ben je verzekerd van baanbrekende innovaties en een verfijnde rijbeleving.

Premium Platform Combustion (PPC) voor geëlektrificeerde motoren

De Audi A5 is gebouwd op het geavanceerde Premium Platform Combustion (PPC), waarbij geëlektrificeerde motoren de hoofdrol spelen. Dit betekent niet alleen efficiëntere prestaties en een lagere uitstoot, maar ook een duurzamere toekomst. De focus op geëlektrificeerde motoren zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt rijden, wetende dat je bijdraagt aan een schonere wereld.

Dynamisch en elegant design

De Audi A5 valt direct op door zijn sportieve en gespierde uitstraling. De Limousine en Avant zijn langer en breder dan hun voorgangers, wat zorgt voor krachtige proporties en een indrukwekkende wegligging. Grote wielen en een scherp gelijnde Singleframe-grille met honingraatstructuur versterken het dynamische karakter. De nieuwe A5-modellen hebben een herkenbaar design met een elektrisch bediende achterklep die is gekoppeld aan de achterruit. Dit maakt de toegang tot het bagagecompartiment nog ruimer en praktischer. Bij de Avant eindigt de dynamische daklijn in een geïntegreerde spoiler, die de vlak liggende achterruit omvat.

De toekomst van digitale verlichting

Stap in de toekomst met de digitale verlichtingstechnologie van de Audi A5. Voorzien van LED-dagrijverlichting en OLED-achterlichten met zestig segmenten per digitaal OLED-paneel, communiceert jouw Audi met andere voertuigen en de infrastructuur. Dit zorgt voor een veiligere rijervaring, waarbij de achterlichten op basis van car-to-x technologie achteropkomend verkeer waarschuwen voor gevaarlijke situaties met duidelijke lichtanimaties. De dynamische lichtsignaturen maken elke rit bijzonder en zorgen ervoor dat je altijd gezien wordt, ongeacht de omstandigheden.

Audi A5 Avant achterkant dichtbij

Innovatief infotainment: Audi MMI Panoramisch Display

De nieuwe A5 zet een nieuwe standaard in interactie met het voertuig. Het Audi MMI panoramisch display, bestaande uit de Audi virtual cockpit met een schermdiagonaal van 11,9 inch en het 14,5 inch MMI touchdisplay, biedt je een intuïtieve en naadloze gebruikservaring. Het vrijstaande display heeft een gebogen design en maakt gebruik van OLED-technologie, wat zorgt voor haarscherpe beelden en een indrukwekkende kleurweergave. Voeg daar het optionele voorpassagiersdisplay van 10,9 inch en het configureerbare head-up display aan toe, en je hebt alles binnen handbereik om je rit comfortabeler en veiliger te maken. Voor het eerst kunnen bestuurders voertuig- en infotainmentfuncties bedienen via het head-up display, wat de veiligheid en het gebruiksgemak verder vergroot.

Maak je klaar voor de nieuwe Audi A5

De nieuwe Audi A5-modellen worden dit najaar verwacht in Nederland. Bereid je voor op een revolutie in rijervaring en comfort. Wil je als eerste kennismaken met de nieuwe Audi A5? Ontdek hoe de Audi A5 jouw rijervaring naar een hoger niveau kan tillen en ervaar de perfecte combinatie van luxe, innovatie en prestaties.

Een nieuwe fase van elektrificatie: MHEV Plus voor de Audi S5 en S5 Avant

Voor de sportieve rijder introduceert Audi de S5 Limousine en S5 Avant, uitgerust met een krachtige 3.0 V6 TFSI-motor die 270 kW/367 pk levert. Met de MHEV plus-technologie geniet je van een elektrische powerboost van maximaal 18 kW/24 pk en een lager brandstofverbruik. De 48 volt mild-hybridetechniek zorgt ervoor dat bepaalde componenten elektrisch kunnen worden aangedreven, zoals de airconditioning compressor, waardoor de airco ook bij een uitgeschakelde motor kan blijven werken. Bij het afremmen kan de elektromotor tot 25 kW aan energie terugwinnen, wat de efficiëntie verder verhoogt. De quattro vierwielaandrijving en het sportdifferentieel met torque vectoring versterken het dynamische rijgedrag, waardoor je elke bocht met precisie en controle kunt nemen.

Starten met de 2.0 TFSI

Bij de marktintroductie is om te beginnen de 2.0 TFSI beschikbaar. Deze efficiënte, direct ingespoten turbo-benzinemotor met variabele turbinegeometrie is er in twee vermogensversies: 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Deze laatste is er desgewenst ook met quattro vierwielaandrijving, waardoor je kunt genieten van extra grip en stabiliteit onder alle rijomstandigheden. Alle nieuwe Audi A5-modellen hebben standaard Audi progressive steering. Deze stuurinrichting met variabele overbrenging werkt nu nog preciezer en zorgt voor een directe en responsieve rijervaring. Optioneel is een onderstel met adaptieve demping leverbaar, waarmee de spreiding tussen comfort en dynamiek nog breder wordt.

De toekomst rijdt met Audi

Met de productie in het Duitse Neckarsulm, belichaamt de Audi A5 het beste van Duitse techniek en innovatie. Blijf op de hoogte van de nieuwste specificaties en prijzen en wees klaar om de toekomst van rijden te ervaren met de Audi A5. Na de marktintroductie breidt Audi het A5-motorenaanbod stapsgewijs verder uit, waardoor er voor elke rijder een perfecte uitvoering beschikbaar zal zijn.

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws en updates over de nieuwe Audi A5 Avant? Meld je nu aan en mis niets!

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.