Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

Ontdek de nieuwe Audi A6 e-tron

Met ruim 750 km* rijbereik: de nieuwe standaard in elektrisch rijden

De toekomst van elektrisch rijden is hier

Ben je klaar om een nieuw tijdperk van elektrisch rijden te ervaren? De Audi A6 e-tron is niet zomaar een auto—het is de nieuwe maatstaf voor innovatie, luxe en prestaties in de premium elektrische autosector. Met een indrukwekkend rijbereik tot wel 750 km* en een razendsnelle oplaadtijd, zet de A6 e-tron een nieuwe standaard in de wereld van elektrische mobiliteit.

Een oogverblindend ontwerp dat functionaliteit overstijgt

Wanneer je de Audi A6 e-tron voor het eerst ziet, is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn van zijn verfijnde, gestroomlijnde design. Zowel de Sportback als de Avant versie stralen een tijdloze elegantie uit die typisch is voor Audi, maar met een moderne twist die perfect past in het tijdperk van elektrisch rijden. Het brede, gespierde Singleframe-grille, de scherpe lijnen en de vloeiende daklijn geven de auto een dynamische uitstraling, terwijl de achterspoiler en diffuser niet alleen esthetisch, maar ook functioneel zijn, waardoor de aerodynamica wordt geoptimaliseerd.

Audi A6 e-tron hero mobiel

Met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 voor de Sportback en 0,24 voor de Avant, glijdt de A6 e-tron door de lucht met een efficiëntie die direct bijdraagt aan zijn indrukwekkende rijbereik. Deze auto is ontworpen om de luchtweerstand te minimaliseren, wat niet alleen zorgt voor een stillere rijervaring, maar ook voor een lager energieverbruik en dus een groter rijbereik.

Ongekende prestaties met zero emissions

Onder de elegante buitenkant van de Audi A6 e-tron schuilt een krachtbron die net zo indrukwekkend is als het ontwerp. De A6 e-tron performance wordt aangedreven door een 100 kWh accupakket, goed voor een systeemvermogen van 270 kW (367 pk). Dit betekent dat je van 0 naar 100 km/u accelereert in slechts 5,4 seconden, terwijl je geniet van een topsnelheid van 210 km/u. Voor degenen die nog meer sportiviteit willen, biedt de S6 e-tron zelfs een vermogen van 405 kW (551 pk) met launch control, waardoor je in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u sprint, met een topsnelheid van 240 km/u.

Deze indrukwekkende prestaties gaan hand in hand met een rijbereik van meer dan 750 km* voor de A6 Sportback e-tron en 720 km* voor de Avant. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over de actieradius, zelfs tijdens lange ritten. De S6 e-tron biedt een rijbereik van 670 km* (Sportback) en 640 km* (Avant), waardoor je altijd met vertrouwen op weg kunt.

Benieuwd naar de ultieme rijervaring? 

Stap vandaag nog in de toekomst van elektrisch rijden en zie hoe Audi jouw verwachtingen overtreft. Klik hier om de Audi A6 Avant e-tron en de Audi A6 Sportback e-tron te ontdekken.

Snelladen voor ononderbroken mobiliteit

Een van de grootste voordelen van elektrisch rijden is de mogelijkheid om snel op te laden en weer verder te gaan. De Audi A6 e-tron maakt gebruik van 800 volt-technologie, waardoor je kunt opladen met een vermogen tot 270 kW. Dit betekent dat je binnen 10 minuten tot wel 310 km aan rijbereik kunt toevoegen. Het opladen van 10% naar 80% van de batterij duurt slechts 21 minuten, wat perfect is voor wanneer je onderweg bent en niet te lang wilt stoppen.

Audi A6 e-tron laden

Mocht je geen toegang hebben tot een 800 volt-laadstation, dan biedt Audi ook de mogelijkheid van 'bankladen' met 400 volt-technologie. Hierbij wordt de batterij in twee delen gesplitst, zodat beide delen snel kunnen worden opgeladen met 135 kW. Dit zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent van snelle oplaadtijden, waar je ook bent.

Intelligent en innovatief: lichtsysteem van de volgende generatie

De Audi A6 e-tron is uitgerust met een hoog geavanceerd lichtsysteem dat niet alleen zorgt voor een verbeterde zichtbaarheid, maar ook de veiligheid naar een hoger niveau tilt. De LED- en OLED-verlichting aan de voor- en achterkant van de auto zijn voorzien van 3D-lichtunits die unieke animaties mogelijk maken. Deze technologie is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. Dankzij de car-to-x communicatiemogelijkheid kunnen de achterlichten bijvoorbeeld andere weggebruikers waarschuwen voor gevaarlijke situaties, zoals een stilstaand voertuig of een ongeluk, waardoor de veiligheid op de weg aanzienlijk wordt verhoogd.

Bovendien is de A6 e-tron uitgerust met slimme functies zoals een waarschuwingssysteem voor verkeer dat te dicht nadert. Dit systeem zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van je omgeving, zodat je met een gerust hart de weg op kunt.

Een luxe interieur dat comfort en technologie combineert

Stap in de Audi A6 e-tron en je wordt omringd door luxe en technologie die naadloos op elkaar aansluiten. Het interieur is ontworpen om je een gevoel van welzijn en comfort te bieden, met hoogwaardige materialen en doordachte details die elke rit bijzonder maken. De ‘soft wrap’ bekleding met zachte, luxe materialen zorgt voor een ontspannen sfeer, terwijl de optionele vier-zone automatische airconditioning met air quality pakket, ionisator en parfumering bijdraagt aan een optimale ambiance.

Het bedieningsgemak in de A6 e-tron is ongeëvenaard. Het gebogen MMI panoramische display, dat bestaat uit de Audi virtual cockpit (11,9 inch) en het 14,5 inch MMI touch display, biedt je volledige controle over alle functies van de auto. Dankzij slimme voice control en de integratie van ChatGPT kun je eenvoudig navigeren, instellingen aanpassen en zelfs informatie opvragen zonder je handen van het stuur te halen. Het optionele passagiersdisplay van 10,9 inch maakt het digitale schermconcept compleet en biedt je passagiers de mogelijkheid om films te kijken zonder de bestuurder af te leiden.

Een van de meest innovatieve kenmerken van de A6 e-tron is het tweede-generatie augmented reality display. Dit geavanceerde systeem projecteert belangrijke informatie zoals snelheid en navigatie-instructies direct op de voorruit, waardoor het lijkt alsof deze informatie op de weg voor je verschijnt. Dit zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar maakt het rijden ook een stuk intuïtiever en plezieriger.

Klaar om meer te ontdekken?

Stap in de toekomst van elektrisch rijden en ervaar zelf wat deze baanbrekende modellen voor jou kunnen betekenen. Klik hieronder om alles te leren over de Audi A6 Avant e-tron en de Audi A6 Sportback e-tron.

Dynamisch rijgedrag met Audi's kenmerkende technologie

De Audi A6 e-tron is niet alleen snel en efficiënt, maar biedt ook een rijervaring die dynamisch en precies is. Alle onderstelsystemen worden centraal aangestuurd, wat resulteert in een uitstekende balans tussen comfort en sportiviteit. De optionele adaptieve luchtvering met elektronisch aangestuurde demping past zich automatisch aan de rij- en wegomstandigheden aan, waardoor je altijd geniet van de ideale rijhoogte en demping.

In de efficiency modus wordt de carrosserie bijvoorbeeld met 20 mm verlaagd om de aerodynamica te verbeteren, wat niet alleen zorgt voor een lager energieverbruik, maar ook de actieradius verder optimaliseert. Voor de echte sportliefhebbers biedt de S6 e-tron quattro vierwielaandrijving met een nadruk op de achterwielen, wat zorgt voor een nog dynamischere rijervaring.

Geavanceerde assistentiesystemen voor ongeëvenaarde veiligheid

Audi staat bekend om zijn toonaangevende technologie op het gebied van rijassistentie, en de A6 e-tron stelt niet teleur. Met een breed scala aan geavanceerde assistentiesystemen ben je verzekerd van een veilige en comfortabele rijervaring. Park Assist Plus, een achteruitrijcamera, adaptieve cruise control en een vermoeidheidsassistent zijn slechts enkele van de standaard functies die ervoor zorgen dat elke rit soepel en veilig verloopt.

Een opvallende nieuwe functie is de adaptieve remassistent plus, die niet alleen helpt bij het handhaven van een veilige afstand tot voorliggers, maar ook de auto binnen de wegmarkeringen houdt. Dit systeem maakt gebruik van hoge resolutie navigatiekaarten en zwermdata van andere voertuigen om ervoor te zorgen dat je altijd op het juiste pad blijft.

Audi A6 Avant e-tron in beeld

Audi A6 Sportback e-tron in beeld

Audi S6 Sportback e-tron in beeld

Maak jouw elektrische droom waar

De toekomst van elektrisch rijden is nu, en de Audi A6 e-tron is jouw toegangspoort tot deze nieuwe wereld. Vanaf september kun je jouw eigen Audi A6 e-tron of S6 e-tron bestellen en genieten van een rijervaring die luxe, prestaties en duurzaamheid naadloos combineert.

Benieuwd naar de toekomst van elektrisch rijden? 

Kies jouw favoriet en ervaar de perfecte combinatie van luxe, innovatie en prestaties. Klik hieronder om alles te ontdekken over de Audi A6 Avant e-tron en Audi A6 Sportback e-tron.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.