Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
125 jaar Schueler Nijkerk -1

125 jaar Schueler Nijkerk

Schueler Nijkerk bestaat 125 jaar en pakt uit met Open Dag: ‘Het begin van een nieuw tijdperk’

Schueler Nijkerk bestaat 125 jaar! Dat is een mijlpaal om trots op te zijn. En dus pakt het autobedrijf op zaterdag 21 september uit met een Open Dag voor klanten en inwoners van Nijkerk en omstreken. Tegelijkertijd luidt Schueler een nieuw tijdperk onder een nieuwe naam in. Het bedrijf gaat verder als Pon Center Nijkerk.

De naamsverandering komt voort uit de samenvoeging van Pon Dealer met Muntstad. Alle vestigingen van beide dealergroepen gaan sinds dit jaar verder als Pon Center. Dat de naam Schueler verandert in Pon Center Nijkerk is met het oog op de toekomst dan ook een logisch gevolg.

Al is het ook even wennen, want Autobedrijf Schueler is al decennialang een begrip in Nijkerk en omstreken. Maar, zo benadrukken bedrijfsleiders Mark Overduin en Gerrit Flos, voor klanten verandert er niks. ‘Zij kunnen zoals altijd rekenen op de vertrouwde service van vertrouwde gezichten. Alleen de naam is nieuw. Schueler was een begrip, maar Pon Center Nijkerk is verfrissend. Het markeert het begin van een nieuw tijdperk.’

Rijke geschiedenis

Verleden, heden én toekomst komen samen bij het 125-jarig jubileum van Schueler. De rijke geschiedenis van het familiebedrijf staat bol van de succesvolle verhalen en ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit.

Het begint allemaal in 1899, als Bernard Johannes Schueler als jonge ondernemer met zijn bedrijf in Nijkerk wordt geregistreerd. Vanaf 1901 start hij aan de Langestraat in het centrum van Nijkerk met de ontwikkeling, fabricage en verkoop van onder meer fietsen. Het jaar 1950 vormt een mijlpaal. Dan komt de tweede generatie Schueler aan het roer te staan. Bernard H. neemt het stokje over van zijn vader. Onder zijn bezielende leiding legt het bedrijf steeds meer het accent op auto’s; eveneens in 1950 wordt het dealerschap van Volkswagen verkregen.

Vertrouwd adres

Met zoon Jack Schueler is vanaf 1975 de derde generatie aan zet. Onder hem groeit de onderneming uit tot het autobedrijf zoals klanten het vandaag de dag kennen. In 1984 verhuist Schueler van de binnenstad naar de huidige locatie aan de Van Middachtenstraat 2, met veel meer parkeergelegenheid, compleet met schadeherstelbedrijf, tankstation, shop en wasgelegenheid. Vanaf dat moment is dit het vertrouwde adres voor veel autobezitters uit Nijkerk en omstreken, met alle mobiliteitsoplossingen onder één dak.

Nuchter en persoonlijk

40 jaar vol bevlogenheid en innovatie later is dat nog steeds zo. Het is dé plek als het gaat om verkoop, onderhoud en reparatie van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens. Het geheim? ‘Wij zijn zoals we zijn: open, eerlijk, nuchter, persoonlijk en familiair’, zegt Flos. ‘Dit is en blijft een familiebedrijf. Dat komt terug in de band die we met onze klanten hebben. Onze oudste klant komt hier al 60 jaar. Zijn kinderen rijden ook alweer Volkswagen. Dat gaat door en door, van generatie op generatie.’

Overduin: ‘Die klantenbinding is bijzonder. We kennen klanten bij hun naam en nemen graag de tijd om even bij te praten. In onze service doen we een stapje extra voor ze. Dat zien we terug in de hoge klantbeoordelingen. Daar zijn we trots op, want daar doen we het voor. Zoals we ook trots zijn om bij dit bedrijf te werken. Niet voor niets hebben we een hecht team en werken veel medewerkers hier al jarenlang met veel plezier.’

Meer verduurzaming, innovatie en digitalisering

Al 20 jaar is Schueler onderdeel van Pon Dealer. Onder de voormalige bedrijfsdirecteur Wim Gudde, die Jack Schueler opvolgde, is die samenvoeging geruisloos verlopen. Nu Pon Dealer in 2024 integreert met Muntstad en alle dealergroepen verder gaan onder de nieuwe naam Pon Center, staat Schueler aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk.

Door de geleidelijke samenvoeging van de dealerbedrijven ontstaat er een organisatie die klaar is voor de toekomst. Nog meer focus op verduurzaming, efficiency, innovatie en digitalisering moet leiden tot optimale klantbeleving. Tegelijkertijd blijft het vertrouwde karakter van de lokale vestigingen, zoals die in Nijkerk, behouden.

Nieuwe thuisbasis ASCA Autoschade

Dat is nog niet alles. Voor schade kunnen klanten van Pon Center Nijkerk straks terecht in de nieuwe thuisbasis van ASCA Autoschade. In januari 2024 startte de bouw van een hypermodern en duurzaam pand aan de Nijverheidsweg-Noord 100 in Amersfoort.

Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor het bedrijf dat eveneens onderdeel is van Pon Center. In oktober/november vervolgt ASCA Autoschade haar specialistische werkzaamheden in een onderkomen dat volledig future-proof is onder de nieuwe naam Pon Center Autoschade. De vertrouwde autoschadeherstel-medewerkers uit Nijkerk verhuizen mee.

Open Dag

Alle reden dus om op feestelijke wijze het nieuwe tijdperk in te luiden en afscheid te nemen van de vertrouwde naam Schueler. Op zaterdag 21 september zet Autobedrijf Schueler (Pon Center) zijn deuren van 10 uur tot 16 uur open voor klanten, leveranciers, (oud)-medewerkers en inwoners van Nijkerk en omstreken. Een gezellige Open Dag boordevol leuke activiteiten en demonstraties voor jong en oud.

 ‘We geven iedereen die geïnteresseerd is een kijkje in de keuken’, vertellen Flos en Overduin. ‘Als je wilt kun je meedoen. Lekker ongedwongen rondlopen kan natuurlijk ook, er is van alles te zien en te doen. Uiteraard zijn er diverse iconische modellen te bewonderen en zorgen we voor een hapje en een drankje. Kom vooral langs, je bent meer dan welkom om dit jubileum met ons mee te vieren!’