Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Nieuwe Transporter en Caravelle

Wereldpremière nieuwe Transporter en Caravelle

Meer ruimte, hoger laadvermogen en trekgewicht

Volkswagen onthult nieuwe, elektrische Transporter en Caravelle

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de nieuwe Transporter en Caravelle op de IAA Transportation 2024 in Hannover. De Transporter biedt meer ruimte, een slimme cockpit, groter laadvermogen en is efficiënter dan ooit met de nieuwste rijassistentiesystemen. Ook de Caravelle, geschikt voor negen personen, profiteert van deze vernieuwingen. Beide modellen vallen op door hun moderne design en zijn nu verkrijgbaar met 100% elektrische aandrijving of als plug-in hybride. De Transporter bouwt voort op de iconische Bulli-reeks uit 1949, die nu bestaat uit de Transporter, Kombi, Caravelle, Multivan, California camper en de elektrische ID. Buzz.

Brede keuze aan carrosserievarianten

De zevende generatie Transporter is leverbaar als gesloten bestelwagen, dubbele cabine, Kombi en Caravelle voor personenvervoer. De bestelwagen en Kombi zijn beschikbaar met verhoogd dak en verlengde wielbasis. De Caravelle, perfect voor personenvervoer, komt in de uitvoeringen Life (basis) en Style (topmodel). Beide modellen zijn ook verkrijgbaar als robuuste PanAmericana met optionele 4MOTION vierwielaandrijving. De topversie van de bestelwagen, de Bulli, biedt het design van de Caravelle Style met een vrijwel complete uitrusting.

Modern gebruiksgemak

De cockpit van de nieuwe Transporter en Caravelle biedt maximaal bedieningsgemak door de combinatie van digitale displays en robuuste knoppen. USB- en 12V-aansluitingen maken elke rit of klus eenvoudiger. De plug-in hybride en elektrische modellen kunnen extra stopcontacten in de D-stijl krijgen, samen met een optionele 230V-aansluiting bij de bestuurdersstoel, goed voor een totaal vermogen van 2.300 W. Hierdoor is er voor vrijwel elk elektrisch apparaat aan boord een passende stroomvoorziening, of het nu een laptop, betonmixer of cirkelzaag is.

Meer laadruimte, laadvermogen tot 1,33 ton

De laadruimte van de gesloten bestelwagenversie van de nieuwe Transporter is met ruim 10% vergroot tot 5,8 m³ (standaard wielbasis en dakhoogte). Bij de verlengde wielbasis en verhoogd dak bedraagt het laadvolume zelfs 9,0 m³. Het maximale laadvermogen is verhoogd tot 1,33 ton (+0,13 ton) en het trekgewicht tot 2,8 ton (+0,3 ton).

Aandrijflijn op maat

De nieuwe Transporter-range biedt diverse aandrijflijnen, waaronder TDI-motoren van 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk en 125 kW/170 pk. De krachtigste versie heeft standaard een 8-traps automaat, met 4MOTION vierwielaandrijving vanaf 110 kW/150 pk.

Voor het eerst zijn er ook plug-in hybride versies (171 kW/232 pk) en volledig elektrische modellen (e-Transporter en e-Caravelle) met vermogens van 100 kW/136 pk, 160 kW/218 pk en 210 kW/286 pk. Ze gebruiken een 64 kWh batterij.

De dieselversies zijn vanaf volgende week te bestellen, vanaf € 29.990 excl. btw/bpm. De e-Transporter volgt in oktober, met marktintroductie in het tweede kwartaal van 2025. De e-Caravelle is later dit jaar te bestellen en komt ook in het tweede kwartaal van 2025 op de markt.

Ontdek de nieuwe Transporter en Caravelle

Blijf op de hoogte: De nieuwe Volkswagen Transporter

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.