Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
volkswagen-id-7-tourer-voorkant

Volkswagen ID.7 Pro S - Elektrisch rijden met 794 km actieradius

Een nieuwe standaard in elektrisch rijden

De Volkswagen ID.7 Pro S bewijst dat rijbereik en efficiëntie hand in hand kunnen gaan. Tijdens een praktijktest in het dagelijkse verkeer liet de ID.7 Pro S met een indrukwekkende rit van 794 kilometer op één enkele acculading zien dat het officiële WLTP-rijbereik van 709 kilometer** ruimschoots kan worden overtroffen. Deze prestatie plaatst de ID.7 Pro S niet alleen als een van de meest comfortabele elektrische voertuigen in zijn klasse, maar ook als een van de meest energiezuinige.

Highlights van de Volkswagen ID.7 Pro S

  • Rijbereik: 794 kilometer op één acculading, ruim boven de officiële WLTP-actieradius van 709 kilometer.
  • Efficiëntie: Een uitzonderlijk laag verbruik van slechts 10,3 kWh per 100 kilometer.
  • Opladen: In slechts 10 minuten tot 244 kilometer bijgeladen dankzij 200 kW laadvermogen.
  • Design en technologie: Aerodynamische vormgeving met een Cd-waarde van 0,23 en geavanceerde features zoals een augmented reality head-up display.
  • Prijzen: Beschikbaar vanaf € 60.990, met luxe Business-uitvoeringen vanaf € 63.490.

De praktijktest: overwinning op de weg

De recordrit werd uitgevoerd door een team van Volkswagen Zwitserland onder leiding van Felix Egolf, een ervaren hypermiler. Zonder tussentijds bijladen legde de ID.7 Pro S een traject af van 794 kilometer onder normale verkeersomstandigheden. Dit resultaat bewijst dat de ID.7 niet alleen de theoretische verwachtingen overtreft, maar ook in de praktijk indrukwekkende prestaties levert. De test vond plaats op een gevarieerd parcours nabij Zug, Zwitserland, bestaande uit snelwegen, hoofdwegen en landelijke routes, wat het dagelijkse rijgedrag goed simuleert.

Overtreffen van de norm

Deze bijzondere prestatie toont aan dat de ID.7 Pro S tot de top behoort als het gaat om elektrische voertuigen met een lange actieradius. Tijdens de test werd een gemiddeld energieverbruik van slechts 10,3 kWh per 100 kilometer gemeten, wat opmerkelijk laag is in vergelijking met de laagste WLTP-waarde van 13,6 kWh/100 km. Dit verbruik is vergelijkbaar met het gebruik van slechts 1,1 liter diesel per 100 kilometer – een uitzonderlijke prestatie voor een voertuig van deze grootte en klasse.

volkswagen-id-7-tourer-scherm

Geoptimaliseerde efficiëntie voor de toekomst

Volkswagen heeft de ID.7 Pro S uitgerust met een geavanceerde aandrijflijn en aerodynamisch ontwerp. De aerodynamica van de ID.7, met een Cd-waarde van slechts 0,23 afhankelijk van de uitrusting, draagt aanzienlijk bij aan het lage energieverbruik. Afhankelijk van de gekozen configuratie varieert het gecombineerde WLTP-verbruik van 16,2 tot 13,6 kWh per 100 kilometer. Dankzij deze efficiënte prestaties kan de ID.7 Pro S bij optimaal gebruik een actieradius bereiken van maximaal 709 kilometer volgens de WLTP-normen.

Supersnel opladen: altijd klaar voor de volgende rit

Naast zijn indrukwekkende rijbereik biedt de ID.7 Pro S ook uitzonderlijke laadprestaties. Dankzij het laadvermogen van 200 kW kan de ID.7 in slechts 10 minuten tot 244 kilometer nieuw rijbereik opladen. Het volledige accupakket is in ongeveer 26 minuten weer van 10 tot 80 procent opgeladen, wat de ID.7 uiterst geschikt maakt voor lange afstanden met minimale onderbrekingen.

volkswagen-id-7-tourer-achterkant

Het geheime wapen: Felix Egolf en zijn hypermiling techniek

Felix Egolf, bekend om zijn recordpogingen in zuinig rijden, stond aan het roer van deze baanbrekende rit. Zijn ervaring als hypermiler heeft hem in staat gesteld om het maximale uit elektrische voertuigen te halen. In eerdere ritten met de Volkswagen ID.3 overtrof hij eveneens de theoretische actieradius, wat aantoont dat de technologische innovaties van Volkswagen daadwerkelijk impact hebben op de rijervaring en efficiëntie in de praktijk.

Innovatieve technologie en comfort in de ID.7 Pro S

De Volkswagen ID.7 Pro S wordt aangedreven door een sterke 210 kW (286 pk) elektromotor in combinatie met een 86 kWh accupakket. Deze elektrische sedan is uitgerust met een indrukwekkende lijst van standaard voorzieningen, waaronder 19 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, Keyless Access, automatische 2-zone airconditioning, verwarmde voorstoelen en een verwarmd stuurwiel. Het multimediasysteem Ready to Discover, met een groot 38,1 cm touchscreen en 8+1 speakers, zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring. Verder beschikt de ID.7 over een augmented reality head-up display en een achteruitrijcamera, wat bijdraagt aan zowel gemak als veiligheid.

volkswagen-id-7-tourer-stuur

Prijzen en opties

De Volkswagen ID.7 Pro S is beschikbaar vanaf een scherpe prijs van € 60.990. Voor wie op zoek is naar extra luxe, biedt Volkswagen ook de ID.7 Pro S Business-uitvoering, die extra comfortfuncties zoals LED Matrix-verlichting, Ergo-Active voorstoelen, en Park Assist Pro met een 360 graden camera omvat. Deze uitvoering start vanaf € 63.490. De Tourer-variant van beide modellen biedt nog meer ruimte en flexibiliteit, met prijzen vanaf respectievelijk € 61.990 voor de standaard Pro S en € 64.490 voor de Business-versie.

Samenvatting: de toekomst van elektrisch rijden

Met de ID.7 Pro S zet Volkswagen een nieuwe maatstaf voor elektrisch rijden. Het indrukwekkende rijbereik, gecombineerd met geavanceerde technologieën en comfort, maakt de ID.7 een uitstekende keuze voor zowel lange afstanden als dagelijks gebruik. Door zijn efficiënte prestaties en luxe voorzieningen is de ID.7 Pro S de perfecte balans tussen rijcomfort en duurzaamheid. De toekomst van mobiliteit ziet er veelbelovend uit, en de Volkswagen ID.7 staat aan het roer van deze elektrische revolutie.

Ontdek de Volkswagen ID.7 en de ID.7 Tourer

Benieuwd naar de indrukwekkende prestaties van de Volkswagen ID.7 Pro S? Ontdek meer over dit model en bekijk alle opties.

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.