Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
volkswagen tayron header mobile

Volkswagen introduceert de Tayron

De ruimste SUV uit Wolfsburg

Een nieuwe standaard in elektrisch rijden

Volkswagen introduceert de Tayron, een nieuwe, grote SUV met ruimte voor vijf tot zeven inzittenden, die gepositioneerd wordt tussen de exclusieve Touareg en de populaire Tiguan. De Tayron is gebaseerd op het modulaire MQB Evo-platform, dat ook de basis is voor modellen zoals de Tiguan en Passat. De ontwikkeling en productie vinden volledig plaats in Wolfsburg.

Highlights van de Volkswagen Tayron

  • Nieuwe SUV van Volkswagen: Tayron wordt gepositioneerd tussen Tiguan en Touareg
  • Hightech features: HD LED-matrixkoplampen, massagestoelen en verfijnd DCC-onderstel
  • Stoer uiterlijk en heel veel ruimte: 885 liter bagageruimte en optioneel 7 zitplaatsen
  • Altijd hybride: plug-in variant eHybrid is hét alternatief voor elektrische auto voor dagelijks gebruik dankzij elektrische range van maximaal 125 km* (WLTP)

Geavanceerde technologieën

De Tayron is uitgerust met geavanceerde technologieën die je ook in de Touareg vindt, zoals de interactieve IQ.LIGHT HD-matrix koplampen en stoelen met een pneumatische drukpuntmassagefunctie met 10 kamers. Met een ruime bagageruimte tot 885 liter bij vijf passagiers en een optionele plug-in hybride aandrijving met een geschatte elektrische actieradius van meer dan 125 km* (WLTP), maakt de Tayron meteen indruk.

Twee uitvoeringen: Life Edition en R-Line Edition

De Tayron wordt in Nederland geïntroduceerd met twee uitrustingsniveaus: de Life Edition en de R-Line Edition. Het gamma begint met de Tayron Life Edition, die standaard al rijk is uitgerust met onder andere een automatische driezone airconditioning, sfeerverlichting met 10 kleuren, negen airbags, driving experience control (voor het instellen van rijprofielen, audiovolume en de activering van Atmospheres als voorgeprogrammeerde licht- en audiofunctie), zonwering in de achterportieren, draadloze App-Connect (geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto), een digitaal instrumentarium, LED-koplampen met automatische grootlichtregeling (Light Assist) en een verlicht Volkswagen-logo voor en achter.

De topversie, de Tayron R-Line Edition, bouwt voort op deze uitrusting maar legt meer nadruk op sportieve kenmerken. Deze uitvoering onderscheidt zich met sportstoelen in ArtVelours met geïntegreerde hoofdsteunen, uitgebreide toepassing van ArtVelours in het dashboard en de portieren, aluminiumlook sierlijsten, bumpers in R-Line-design en 20 inch lichtmetalen velgen. Daarnaast beschikt de R-Line Edition over LED Plus-koplampen met dynamisch bochtlicht en sfeerverlichting met 30 kleuropties. Voor beide uitvoeringen zijn diverse optiepakketten beschikbaar om de auto verder aan te passen.

Veiligheid boven alles

De Volkswagen Tayron is standaard uitgerust met een uitgebreide reeks assistentiesystemen. Deze omvatten Adaptieve Cruise Control (ACC), een remfunctie voor tegemoetkomend verkeer bij het afslaan, rijstrookwisselassistent (Side Assist), rijstrookbehoudassistent (Lane Assist), een automatisch noodremsysteem met voetgangers- en fietsersdetectie (Front Assist), Park Assist Plus, een achteruitrijcamera en verkeersbordherkenning. Ook inbegrepen is een geavanceerd systeem dat helpt voorkomen dat een portier wordt geopend wanneer een voertuig van achteren nadert, door middel van akoestische en visuele waarschuwingen.

Optioneel kan de Tayron worden uitgerust met een adaptief onderstel (Dynamic Chassis Control Pro) met instelbare dempers en de geavanceerde IQ.LIGHT HD LED Matrix koplampen met interactieve verlichtingsfuncties. Andere beschikbare opties zijn de nieuwe IDA spraakassistent met integratie van ChatGPT (AI, kunstmatige intelligentie), een groot kantelbaar en verschuifbaar panoramisch schuifdak, een Harman Kardon geluidssysteem met 700 W muziekvermogen, en een luxe lederpakket met elektrisch verstelbare ergoActive Plus stoelen inclusief massage- en ventilatiefuncties. Tot de innovatieve hulpsystemen behoort ook Travel Assist, dat over het hele snelheidsbereik ondersteuning biedt bij zowel lengterichting als dwarsrichting van de auto.

Als eHybrid of mild-hybride eTSI

Volkswagen biedt de Tayron in Nederland aan met twee plug-in hybride aandrijvingen (eHybrid) en een mild-hybride aandrijving (eTSI). Het vermogensbereik loopt van 110 kW/150 pk voor de eTSI tot 150 kW/204 pk en zelfs 200 kW/272 pk voor de eHybrid. Alle uitvoeringen van de Tayron zijn standaard voorzien van een automatische DSG-transmissie en voorwielaandrijving. Zowel de Tayron Life Edition als de R-Line Edition zijn beschikbaar met de 110 kW/150 pk mild-hybride eTSI, uitgerust met een 48V-systeem en actieve cilinderuitschakeling (ACTplus).

De plug-in hybride aandrijflijnen (eHybrid) bieden een ruim elektrisch rijbereik, ideaal voor dagelijks gebruik, waardoor de Tayron een aantrekkelijk alternatief is voor volledig elektrische voertuigen. Op langere ritten laten beide eHybrid-modellen zich echter ook van hun beste kant zien met een gecombineerd bereik van ongeveer 850 km en een laag brandstofverbruik. De basisversie van de eHybrid combineert een viercilinder turbomotor met een elektromotor, wat zorgt voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De krachtigere versie biedt 200 kW/272 pk.

Dankzij de 19,7 kWh (netto) accu verwacht Volkswagen een elektrische actieradius van 125 km* (WLTP) voor de Tayron eHybrid-modellen. De accu kan worden opgeladen met een vermogen van maximaal 11 kW bij een AC-lader en tot 40 kW bij DC-snelladers.

Vanaf november bestelbaar

De Volkswagen Tayron is vanaf november te configureren en te bestellen. Vanaf maart komend jaar worden de eerste modellen in de showroom verwacht. Prijzen worden in een later stadium nog bekendgemaakt. De Tayron wordt geleverd met 4 jaar fabrieksgarantie.

Ontdek de Volkswagen Tayron

Benieuwd naar de indrukwekkende prestaties van de Volkswagen Tayron? Ontdek meer over dit model en bekijk alle opties.

Disclaimer

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.